Drona
Drona

Duminică seara, pe coasta din Tiulenovo a fost descoperită o dronă de origine necunoscută și, potrivit unor rapoarte neconfirmate, a fost echipată cu explozibili.

Deocamdată nu este clar cum a ajuns dronă pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

De asemenea, nu există nicio informație cu privire la proprietarul dronei, iar zona a fost izolata.

Radoslav Rusev, bărbatul care a alertat serviciile de urgență și a făcut fotografiile dronei, a explicat la Televiziunea Națională că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

“Am văzut bomba pe dronă care este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în imagini.Am alertat servicii de urgență la ora 21:40 aseară. Până acum nu a existat niciun răspuns la semnalul meu, cu excepția faptului că drumul spre Golful Tyulenovo. este închis. Aşteptăm de zece, unsprezece ore ca să se întâmple ceva”, a declarat Radoslav Rusev.

Primarul comunei Şabla, Marijan Zhechev, a explicat că se aşteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

“Aseară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect similar adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolata. a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităților Ministerului Apărării”, a declarat Zhechev.

Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Shabla a comentat că “din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina”.

Drona se află chiar lângă portul de acord al satului, potrivit news.ro

“Din fericire, în acest moment bate vântul și nicio barcă nu a ieșit încă în larg”, a declarat Georgi Todorov, unul dintre primii locali care au văzut drona în această dimineață.

O echipă specială din cadrul Forțelor Navale va efectua recunoașterea și eliminarea obiectului găsit în Tyulenovo, a anunțat Ministerul Apărării.

O echipă modulară de eliminare a munițiilor de la Baza navală din Varna a fost activată în această dimineață, în urma unui raport privind găsirea unei părți-o dronă de care era atașat un obiect asemănător cu muniția. Obiectul a fost descoperit noaptea trecută în zona docului pentru ambarcațiuni din Tyulenovo.

Echipa de specialiști formată din cinci militari a plecat la ora 6:10 în această dimineață. La fața locului, echipa specializată va efectua o recunoaștere a obiectului, după care se va lua o decizie cu privire la locul unde va fi eliminat.

Militarii acţionează după ce au primit o solicitare din partea guvernatorului regional al regiunilor Varna şi din ordinul şefului apărării.

Photo:DCBusiness.ro

Citeste si:  Turcii prezinta Alpar – o dronă hibridă pe șenile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.