Zelenski
Zelenski

Un nou lot de rachete rusești a fost lansat sâmbătă seara peste Ucraina, afectând în mod special clădirile companiei de aviație Motor Sich, care a fost preluată de Statul Ucrainei în 2022 din cauza „importanței strategiei” acesteia în efortul de război, a spus președintele. a spus. a anunțat ucraineanul Vladimir Zelenski

“Un nou atac cu rachete ruseşti a avut loc împotriva ţării noastre (…) Au lovit Motor Sich şi regiunea noastră Hmelniţki”, a precizat Zelenski în mesajul său difuzat zilnic pe reţelele de socializare, informează Agerpres. Rusia a folosit în acest raid rachete hipersonice Kinjal şi rachete de croazieră Kalibr, dintre care “unele au fost doborâte”, a adăugat el.

Compania Motor Sich

Compania Motor Sich fabrică în special motoare pentru avioane şi elicoptere. Statul ucrainean a preluat în noiembrie 2022 controlul direct asupra acesteia şi al altor companii de importanţă strategică în aprovizionarea armatei ucrainene în războiul cu Rusia. Sediul principal al companiei se află în provincia sudică Zaporojie, parţial ocupată de trupele ruse, dar încă nu este clar dacă acesta a fost lovit, privind stiripesurse.ro

Guvernatorul provinciei a declarat că atacul rusesc a ţintit o zonă de la periferia oraşului Zaporojie, unde s-a declanşat un incendiu, iar situaţia acolo este în curs de evaluare, inclusiv în ce priveşte posibilele victime.

Regiunea Hmelniţki

Cât despre regiunea Hmelniţki, despre care Zelenski a menţionat că a fost o altă ţintă a ultimului raid rusesc cu rachete, aceasta se află în partea de vest a Ucrainei, departe de linia frontului, şi a fost vizată cu regularitate de rachetele ruseşti.

Acolo se află în special un important aerodrom al armatei ucrainene, unde sunt bazate avioanele de atac Sukhoi SU-24M, folosite de armata ucraineană pentru lansarea rachetelor Storm Shadow asupra ţintelor ruseşti din spatele liniei frontului. Acest aerodrom a fost atacat săptămâna trecută cu rachete ruseşti, dar niciuna dintre părţi nu a precizat care a fost efectul atacului.

Citește și: Zelenski spune că prelungirea după 15 septembrie a interdicţiei de import a cerealelor ucrainene în România şi alte patru ţări UE este „inacceptabilă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.