MAE
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, miercuri seară, că evacuarea cetățenilor români din Republica Niger a fost finalizată, ultimii trei români aflați în dosar fiind îngrijiți de un pont aerian organizat de autoritățile franceze. Deci, în prezent, nu mai există cereri de evacuare.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că a fost realizată evacuarea celor patru cetăţeni români din Republica Niger. Astfel, ultimii trei cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Niger (aflaţi în evidenţele Ambasadei României la Alger) au fost preluaţi de unul din zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze, cu destinaţia Paris, nemaiexistând, la acest moment, alte solicitări în acest sens. MAE foloseşte acest prilej pentru a adresa mulţumiri autorităţilor franceze pentru întreg sprijinul oferit în vederea evacuării în siguranţă a cetăţenilor români”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

De asemenea, pentru evitarea unor situaţii deosebite în care s-ar putea afla cetăţenii români, MAE reaminteşte că pentru Republica Niger a fost emis un avertisment de călătorie “Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile!”. În acest context, MAE recomandă ferm tuturor cetăţenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate, conform news.ro

MAE precizează că Ambasada României la Alger urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, menţine legătura cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, fiind pregătită să acorde asistenţa şi protecţia consulară necesară, conform competenţelor.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Alger: +213 23 48 55 85, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice la Alger: +213 79 2016940.

Vezi și: Atenţionare MAE de călătorie pentru Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.