„Produse româneşti, din inima ţării! Fermierii şi procesatorii din judeţul Bistriţa-Năsăud pe care i-am vizitat astăzi sunt nu numai un exemplu de ceea ce înseamnă produse româneşti de calitate şi afaceri cu tradiţie, dar şi de muncă, dedicare, viziune, accesare de fonduri europene şi programe naţionale şi patriotism! Fermierul şi procesatorul Mircea Cotuţi din comuna Nimigea care cultivă de 15 ani legume şi produce conserve de roşii, bulion, zacuscă, familia Botiş, Marinela şi Adrian, care în 2015, au înfiinţat Vie Vin Lechinţa şi produc vin romanesc după vechea ” reţetă” a saşilor care făceau „vinul împăraţilor”, merită nu numai respect, ci şi sprijin pentru ca aceste afaceri româneşti să se dezvolte!”, a scris Florin Barbu, sâmbătă pe Facebook.
Ministrul Agriculturii a vorbit şi despre vizita sa la Agro Carmolact Prod, societate care procesează lapte şi produse din lapte.
„În inima păşunilor din Transilvania am găsit o altă societate românească, înfiinţată în urma cu 15 ani, printr-un proiect cu finanţare europeană, Agro Carmolact Prod care produce şi procesează lapte şi produse din lapte. Pe poarta societăţii Agrocomplex Lechinţa au ieşit anul trecut 9000 de viţei care au fost exportaţi în ţări din Uniunea Europeană”, a mai explicat Barbu.
El a mai spus că şi-a încheiat ziua la Sărbătoarea Grâului.
„Mi-am încheiat una dintre cele mai interesante zile, alături de gospodarii şi fermierii din comuna Sânmihaiu de Câmpie, la Sărbătoarea Grâului. Le mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan, şi primarului comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, că mi-au oferit ocazia să cunosc toţi aceşti oameni minunaţi care alături de familiile lor construiesc, în fiecare zi, o Românie mai bună, mai frumoasă şi mai sănătoasă pentru copiii noştri! Plec către Bucureşti cu gustul unic al produsele autentice de la Bistriţa Năsăud pe care vreau să le văd în supermarket-urile din toată ţara, dar şi multe idei de proiecte şi programe pentru toţi fermierii români”, a precizat Florin Barbu.
„Pentru noi toţi, „Cumpărăm româneşte” trebuie să devină o rutină zilnică, deoarece în acest fel îi susţinem pe aceşti oameni şi le arătăm respectul pentru munca şi dragostea lor pentru România!”, a încheiat ministrul Agriculturii.