În august 2020 au început lucrările pentru Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni, iar acum se fac ultimele teste necesare pentru darea în trafic. Până la inaugurare au mai rămas mai puțin de 10 zile, scrie b365.ro 

Ultimele teste pe șantierul de la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni

Se fac teste de încercare a suprastructurii la Pasajul Olteniței- Popești-Leordeni, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Continuă testele la Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni necesare pentru darea în trafic, spune Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

Se desfășoară procedurile de pre-recepție și recepție ale Pasajului Olteniței – Popești-Leordeni, iar în acest moment se fac ultimele verificări pentru darea în trafic. Cel mai probabil, șoferii vor putea tranzita pasajul începând cu data de 27 mai 2023.

Astăzi au început testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare, explică secretarul de stat.

Citește și: O rampă recent construită la Pasajul Berceni din București va fi demolată. Află care este motivul

Două etape pentru încercarea pasajului

Încercarea pasajului se desfășoară în două etape:

  1. Încercare statică. Aceasta se realizează prin intermediul unui convoi de 7 vehicule de mare tonaj, a câte 42 de tone fiecare. Poziționarea camioanelor se face în așa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode.
  2. Încercare dinamică. Aceasta se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate.

Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni este cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei. Contractul pentru el a fost semnat în vara anului 2019 pentru un cost inițial de 170 de milioane de lei. Mai apoi, costul a fost majorat la 209 milioane de lei, iar lucrările pentru OZN au început în august 2020.

Amintim că, în momentul în care se va da în trafic pasajul, se vor da în trafic și 3,6 km din Centura București lărgită la 4 benzi, dar și 1,6 km modernizați din DN4.

Sursa: B365.ro