ElevArestat
ElevArestat

Studentul de la Colegiul Național „Ion Creangă”, în vârstă de 16 ani, care și-a înjunghiat profesorul în timpul orei de japoneză, a fost reținut pentru 30 de zile. Anchetatorii spun că el și-a planificat acțiunile.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, atacul a avut loc la ora 12:30, „în timp ce profesoara începuse ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste căre elevi”. În momentul în care a ajuns la banca atacatorului, acesta „ a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”.

„Inculpatul a premeditat săvârșirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit. Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard. Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate”, mai precizează adevarul.ro

CapturăEcran
CapturăEcran

Îm plus, elevul a întrebt pe grupul de WhatsApp al clasei dacă ar merita să își omoare profesoara.

Procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Ce pedeapsă riscă

Adrian Cuculis, avocat, explică pentru „Adevărul” că infracțiunea de omor calificat se poate pedepsi și cu închisoarea pe viață. În cazul elevului, se poate vorbi de maxim șapte ani de închisoare, deoarece „discutăm despre o tentativă la omor și nu o faptă consumată”.

Tot el mai spune că, în cazul infracțiunilor comise de minori, mai există și alte pedepse, precum „consemnul la final de săptămână sau internarea într-un centru medical”, dar și „urmarea unor cursuri de reabilitare”. Atunci când minorii împlinesc vârsta de 18 ani, judecătorul poate decide dacpă ei vor fi mutați în centre de detenție pentru majori.

Vezi și: Operațiunea „Laleaua”. Droguri cu anestezic pentru cai, consumate de elevi din București. Unul dintre dealeri, arestat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.