TurnulEiffel
TurnulEiffel

Turnul Eiffel, Arcul de Triumf din Paris și Palatul Versailles au fost din nou închise pentru vizitatori marți, a zecea zi de proteste împotriva reformelor pensiilor din Franța.

Apelul la grevă lansat de cele două sindicate ale angajaţilor din Societatea de exploatare a Turnului Eiffel (SETE), CGT şi FO, a făcut ca celebrul turn din centrul Parisului “să nu dispună de forţă de muncă pentru a se deschide”, a precizat SETE, însă esplanada sa rămâne accesibilă.

Accesul în spaţiul situat între cele patru picioare ale monumentului, protejat printr-un perete din sticlă, a fost într-adevăr asigurat de un prestator de servicii de securitate, al cărui personal angajat era prezent la faţa locului, potrivit aceleiaşi surse. Din acest motiv, controalele de securitate au avut loc în continuare la punctele de intrare după agerpres.ro

“Angajaţii urmează exemplul grevei naţionale”, dar nu există “o blocare a accesului” în monument, unul dintre cele mai vizitate din lume, au precizat reprezentanţii SETE.

Întrucât anunţul de grevă nu poate fi reînnoit, potrivit SETE, Turnul Eiffel ar trebui să se redeschidă miercuri pentru vizitatori.

“Din cauza mişcării sociale naţionale, Domeniul şi Palatul Versailles au rămas închise în această zi de marţi, 28 martie”, precizează un anunţ publicat pe site-ul celebrului castel francez.

Un mesaj similar a fost publicat şi pe site-ul Arcului de Triumf, situat la un capăt al bulevardului Champs-Elysées.

De obicei închis pentru public în ziua de marţi, Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a rămas închis şi toată durata zilei de luni, după ce angajaţii săi au blocat intrările pentru a protesta faţă de reforma pensiilor.

Opozanţii reformei pensiilor au manifestat din nou peste tot în Franţa marţi, cu o participare totuşi în scădere la nivel naţional, conform datelor transmise de sindicate şi de autorităţile franceze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.