Primăria Municipiului București intenționează să îmbunătățească funcționarea a 20 de puncte termice din toate sectoarele Capitalei, prin montarea unor capacități modulare de producere a energiei termice în apropierea acestora.

Agerpres informează că aceste puncte termice asigură căldură și apă caldă la peste 16.300 de apartamente și la aproximativ 40.000 de locuitori din peste 340 de blocuri. Proiectul privind îmbunătățirea acestor puncte termice va fi discutat în ședința Consiliului General al Capitalei de joi, pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului.

Conform raportului de specialitate, unele tronsoane importante de termoficare au o vechime de peste 40 de ani, motiv pentru care punctele termice care se află la capetele de rețea nu pot asigura furnizarea agentului termic și a apei calde la parametrii corespunzători. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 134 de milioane de lei, iar durata lucrărilor de execuție este de 10 luni. Proiectul va contribui la diminuarea poluării datorate producției de energie termică.

În aceste condiţii, se propune amplasarea de capacităţi modulare de producere de energie termică în punctele critice din reţea, care pot asigura confortul termic al populaţiei deservite de aceste puncte termice. (…) Prin implementarea minicentralelor termice containerizate mobile se diminuează şi poluarea generală generată de producerea agentului termic primar în cadrul termoficării prin tehnologiile moderne şi de randament ridicat utilizate, potrivit sursei citate de Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Spitalul Clinic Colentina va fi extins cu un nou corp de clădire destinat secției de ortopedie. Noua clădire va avea săli de operație și terapie intensivă și va fi dotată cu aparatură medicală de ultimă generație.

Contractul pentru proiectare și execuție a noii clădiri a fost semnat de Horia Tomescu, coordonatorul instituției Administrația Spitalelor si Serviciilor Medicale București, pe data de 23 martie 2023. Execuția lucrărilor are un termen de 12 luni, iar valoarea totală a contractului este de 41.211.000 de lei.