BandajBioelectronic
BandajBioelectronic

Dispozitivele bioelectronice sunt structurate ca niște bandaje și, atunci când sunt aplicate, monitorizează diverse caracteristici ale rănilor diabetice, arsurilor și ulcerelor, cum ar fi temperatura, pH-ul, nivelul de glucoză și de acid uric.

Doctor Wei Gao, unul dintre autorii studiului, a explicat: “Dispozitivul este format din două părți: o placă de circuite imprimate flexibile reutilizabile și un plasture de unică folosință, care conține biosenzori, electrozi și hidrogeluri încărcate cu medicamente”. Cu ajutorul stimulării electrice, medicamente antiinflamatoare și antimicrobiene sunt introduse controlat în corp, pentru a vindeca rănile.

Utilizatorii pot controla cantitatea de medicamente eliberate și pot vedea pe un telefon sau un computer parametrii monitorizați. Bandajul este de unică folosință. Dezvoltatorii mai arată faptul că bandajul poate fi folosit timp de una – două săptămâni. Ar putea intra pe piață în următorii 5 – 10 ani, la un preț de câțiva dolari.

Dispozitivul a fost testat deocamdată pe șoareci și șobolani diabetici, înainte și după infecție. Bandajul a detectat caracteristici precum temperatura, nivelul de glucoză și pH-ul lichidului din rană. Parametrii s-au modificat conform așteptărilor, după aplicarea tratamentului prin electrostimulare.

Cercetătorii au constatat că rozătoarele care au fost bandajate cu plasturele inteligent s-au vindecat mai repede și au rămas cu mai puţine cicatrici decât cele din grupul de verificare. În viitor, vor fi realizate teste pe porci și pe oameni dupa biziday.ro

Vezi și: Șpagă pentru a deveni medic specialist la Stomatologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.