Poliția
Poliția

Miercuri, polițiștii din cadrul BCCO Ploiești și procurorii DIICOT au efectuat două percheziții în județul Prahova, într-un dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Două persoane au fost conduse la audieri.

“În ultimii cinci ani, persoanele bănuite ar fi recrutat, adăpostit și primit, în scopul exploatării prin muncă, persoana vătămată, profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința, precum și de starea vădită de vulnerabilitate.

În urma audierilor și a probatoriului administrat, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de una dintre persoanele bănuite și, ulterior, măsura controlului judiciar față de aceasta după telegrama.ro

Persoana vătămată a fost extrasă din mediul infracțional și i s-a oferit protecție într-un centru social”, detaliază IJP Prahova într-un comunicat transmis în cursul zilei de joi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Vezi și: Autoritatea de Supraveghere Financiară va înainta luni, Ministerului Finanţelor, o propunere privind stabilirea unor tarife pentru poliţele RCA la nivelul celor din martie 2022

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.