Navă-răsturnată
Navă-răsturnată

Treizeci și trei de persoane au fost rănite atunci când o navă americană s-a desprins din ancore și s-a răsturnat în docul uscat de la Imperial Docks din Leith, Scoția.

Accidentul a avut loc în jurul orei 08:30 GMT (10:30 EST), relatează BBC.

Serviciul scoțian de ambulanță a declarat că 21 de persoane rănite au fost transportate la spital și 12 au fost tratate la fața locului.

Imaginile postate pe Twitter arată nava de mari dimensiuni înclinată la 45 de grade de peretele docului uscat.

Un consilier local susţine că vântul puternic ar fi provocat incidentul.

După ce nava de cercetare Petrel s-a desprins din suportul său, autorităţile au declarat că este vorba despre un incident major, iar oamenii au fost rugaţi să nu se prezinte la unitatea de primiri urgenţe a spitalului Edinburgh Royal Infirmary decât dacă este vorba într-adevăr de o urgenţă.

Nava aparţine în prezent Marinei americane şi are 3.000 de tone.

Are o lungime de 76 de metri şi este deţinută din octombrie 2022 de Centrul de Inginerie şi Război Expediţionar al Facilităţilor Navale ale Statelor Unite, fiind operată de Oceaneering International, dupa spotmedia.ro

Anterior, nava fusese deţinută de cofondatorul Microsoft Paul Allen, dar a fost acostată pe termen lung în 2020 ca urmare a “provocărilor de operare” din timpul pandemiei Covid, iar de atunci nu a mai fost folosită.

Înainte de aceasta, nava a fost folosită pentru căutări în ape adânci de epave, descoperind inclusiv crucişătorul USS Indianapolis, pierdut în al Doilea Război Mondial, care a fost găsit la 5,5 km adâncime.

Nava RV Petrel fusese echipată pentru astfel de căutări specializate înainte ca miliardarul Allen să moară, în 2018. Acesta se angajase să aloce cea mai mare parte a averii sale pentru filantropie şi cercetare ştiinţifică non-profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.