XiJinpingPutin
XiJinpingPutin

Rusia și China au declarat marți că se opun războiului nuclear pe fondul tensiunilor cu Occidentul, subliniind că o astfel de confruntare ar produce doar învinși, potrivit hotnews.ro

„Părțile reiterează faptul că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că un astfel de război nu trebuie să fie lansat niciodată”, au declarat Vladimir Putin și Xi Jinping într-o declarație comună semnată marți, după discuții la Kremlin.

Putin susține că planul de pace chinezesc poate sta la baza încheierii războiului

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că planul de pace prezentat înspre sfârșitul lunii februarie de China poate fi o bază pentru încheierea conflictului din Ucraina, relatează BBC.

Multe puncte ale planului de „pace” pentru Ucraina propus de China „se corelează cu punctul de vedere” al Rusiei, a susținut Vladimir Putin în conferința de presă susținută alături de liderul de la Beijing, Xi Jinping, la finalul noilor discuții avute marți, scrie și The Guardian.

Putin a spus că el și Xi „au petrecut mult timp” și „au acordat multă atenție” planului Beijingului de a pune capăt conflictului din Ucraina.

„Credem că multe puncte ale planului de pace al Chinei se corelează cu punctul de vedere al Federației Ruse și multe dintre aceste puncte pot fi adoptate în vest și la Kiev”, a susținut Putin.

„Îngrijorate” de creșterea prezenței NATO în Asia

Rusia și China sunt „preocupate” de prezența tot mai mare a NATO în Asia, au declarat președinții celor două țări într-o declarație comună semnată marți după discuțiile de la Kremlin dintre Vladimir Putin și Xi Jinping, potrivit AFP.

„Cele (două) părți sunt foarte îngrijorate de întărirea tot mai mare a legăturilor dintre NATO și țările din regiunea Asia-Pacific pe probleme militare și de securitate”, au declarat Putin și Xi Jinping, acuzând Alianța Atlantică de „subminarea păcii și stabilității regionale”.

Moscova și Beijingul „sunt împotriva formării de blocuri închise exclusive în regiunea Asia-Pacific”, au subliniat ei, denunțând „influența negativă a strategiei americane ghidate de o mentalitate de Război Rece (…) asupra păcii și stabilității în această regiune”.

Vezi și: Șapte persoane arestate pentru trafic de droguri în liceu

Vezi și: Conflictul Rusia-Ucraina și cum va schimba acesta lumea! Cum va arăta noua ordine la nivel global

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.