ProfesorAcuzat
ProfesorAcuzat

Cincizeci și șase de studenți ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității din București au adresat o scrisoare deschisă rectorului UB Marian Preda și membrilor Comisiei de etică a Universității din București, plângându-se de comportamentul inadecvat al profesorului Marian Petcu scrie presshub.ro

„Cu o săptămână înainte de sesiune, la ultimul curs din online, nu aveam camera pornită, îmi era afișată poza de la Google Meet. În poză, purtam un maiou, ceva cu bretele subțiri, în orice caz.

A început să spună: «Doamne, când mă uit la pozele unora, și mai ales la pozele unor fete… este aici o domnișoară… te uiți la poza asta și ce vezi!? O poziție orgasmică. Uitați-vă și voi, ce credeți că vrea să transmită ea prin poza asta!? Ce credeți că vrea să obțină?!»”

Acest episod a fost povestit pe Facebook de Andra, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) București, referindu-se la profesorul său Marian Petcu.

Vezi și: Profesor de la Seminarul Teologic din Baia Mare s-a pozat în pat cu eleve de 15 ani

Conducerea universității a reacționat după plângerea studenților

„Rectorul Universității din București, profesorul Preda, va solicita Comisiei de Etică o analiză riguroasă și lucidă a cazului, pentru a lua măsurile care se impun în situația de față”, a spus universitatea într-un comunicat.

„Universitatea din București dezavuează orice comportament sau atitudine umilitoare și care nu respectă demnitatea și integritatea unei persoane, indiferent de statutul sau poziția sa în cadrul comunității noastre academice”, a mai adăugat aceasta.

Consiliul Departamentului de Jurnalism al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a solicitat, vineri după-amiază, conducerii facultății o investigație, precum și suspendarea profesorului Marian Petcu. Decanul FJSC, Antonio Momoc, a anunțat deja că situația va fi analizată în consiliu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.