Pești morți
Pești morți

Milioane de pești putreziți au blocat majoritatea râurilor din sud-estul Australiei după un val de căldură sever, au declarat vineri oficialii locali.

Guvernul statului australian New South Wales a informat că „milioane” de peşti morţi plutesc pe fluviul Darling, în apropiere de satul Menindee, aceasta fiind a treia extincţie în masă în zonă din 2018 până în prezent.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arătau bărci în mijlocul unor bancuri dese de peşti morţi, suprafaţa fluviului fiind aproape invizibil dupa hotnews.ro

„Este cu adevărat oribil, sunt peşti morţi cât vezi cu ochii”, a declarat pentru AFP Graeme McCrabb, un locuitor din Menindee, vorbind despre consecinţele „incomensurabile” asupra mediului.

Potrivit guvernului local, populaţiile de heringi şi de crapi au sporit puternic în acest fluviu în urma inundaţiilor recente, însă de atunci apele s-au retras.

„Moartea acestor peşti este legată de nivelul scăzut de oxigen din apă (hipoxie) pe măsură ce apele inundaţiilor se retrag”, a explicat autoritatea într-un comunicat, adăugând că valul de căldură agravează acest fenomen.

Precedentele extincţii în masă în zona Menindee au fost atribuite lipsei de apă din fluviu, dar şi proliferării unei alge toxice pe o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri.

Satul de 500 de locuitori a fost devastat de inundaţii şi de secetă în ultimii ani.

Vezi și: ASF a retras autorizaţia de funcţionare pentru Euroins România

Vezi și: Militarii ucraineni au doborât o dronă fabricată în China

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.