UcrainaEconomie
UcrainaEconomie

Ministrul Economiei, Iulia Sviridenko, a anunțat miercuri că PIB-ul Ucrainei a înregistrat o contracție de 26% în februarie, urmată de o scădere de 32% în ianuarie, conform hotnews.ro
Activitatea economică s-a redresat în februarie, datorită situaţiei mai bune din sectorul energiei şi a deficitului mai scăzut de energie, a explicat oficialul ucrainean.

„Războiul energetic” câştigat de Ucraina se adaugă optimismului mediului de afaceri, care şi-a îmbunătăţit încrederea privind viitorul şi şi-a intensificat activităţile, a declarat Iulia Sviridenko.

„Per ansamblu, frontul economic rezistă – economia funcţionează, se adaptează şi se redresează”, a dat asigurări oficialul ucrainean.

În ultimele luni, sistemul energetic ucrainean a fost sever afectat de atacurile Rusiei, milioane de oameni au rămas fără electricitate, dar, după reparaţii rapide şi folosirea echipamentelor furnizate de aliaţi, Ucraina produce acum suficientă energie pentru a sprijini companiile şi consumatorii.

Ministrul Economiei a declarat că situaţia se îmbunătăţeşte în multe sectoare, inclusiv transport, retail şi construcţii.

Luni, adjunctul ministrului Economiei, Oleksi Sobolev, anunţa că Ministerul Economiei din Ucraina a înrăutăţit la 1% previziunile privind creşterea PIB-ului ţării în 2023. Anterior, instituţia previziona o creştere a economiei ucrainene de 3,2% în 2023, după ce anul trecut s-a contractat cu aproximativ o treime.

Citește și:Noul Hyundai KONA

CItește și:Întâmpină primăvara cu obiceiuri sănătoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.