Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei, a avertizat Alianța Atlanticului de Nord că dacă va oferi avioane de luptă Ucrainei și le va asigura întreținerea în Polonia, va intra direct în război împotriva Rusiei.

Rusia va fi în război cu NATO, dacă va trimite avioane de luptă în Ucraina

Joi, 2 martie 2023, Dmitri Medvedev, fostul președinte al Rusiei și actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate din țara sa, a avertizat Alianța Atlanticului de Nord că dacă va oferi avioane de luptă Ucrainei și le va asigura întreținerea în Polonia, va intra direct în război împotriva Rusiei.

„Şi oricine decide livrarea (şi repararea) unor astfel de echipamente sau mijloace de distrugere, precum şi mercenarii şi instructorii militari străini, vor trebui să fie consideraţi o ţintă militară legitimă.

Acesta a fost probabil singurul lucru care i-a oprit pe infantilii de occidentali să furnizeze avioane şi arme cu rază lungă de acţiune dependenţilor de droguri de la Kiev. Nu mă aștept ca ei să reziste mult timp, pentru că tentaţia de a distruge Rusia este mare”, a scris, joi, Dmitri Medvedev pe contul său de Telegram.

Rusia ar putea folosi armele nucleare pentru a împiedica SUA să o învingă

În prezent, experții militari din Rusia dezvoltă o „formă promițătoare de aplicare strategică” a forțelor armate prin operațiunea forțelor strategice de descurajare, care implică, printre altele, utilizarea armelor nucleare.

Informația respectivă a apărut într-un articol semnat de generalul locotenent Igor Fazletdinov (prim-comandantului adjunct al Forțelor de Rachete Strategice Ruse) și de colonelul în retragere Vladimir Lumpov, publicat în revista rusească „Gândirea militară” (revistă lansată de Ministerul Apărării din Rusia).

Igor Fazletdinov și Vladimir Lumpov sunt convinși că Statele Unite ale Americii și aliații săi „au determinat vectorul agresiv al politicii lor externe”. Cei doi presupun că SUA lucrează la „concepte extrem de agresive pentru crearea unor componente fundamental noi ale forțelor armate” și consideră că Rusia este principalul lor adversar.

Potrivit lor, scopul principal al politicii militare din SUA este „eliminarea militaro-politică sau fizică a unui regim nedorit, păstrând în același timp resursele teritoriale, prime, de producție și umane ale țării”.

SUA intenționează să învingă Rusia prin operațiuni strategice globale multi-sfere

Cei doi au precizat, totodată, că Statele Unite ale Americii intenționează „să învingă” Rusia prin „operațiuni strategice (globale) multi-sfere”. Scopul final al SUA ar fi distrugerea potențialului nuclear al Rusiei.

„Principalele mijloace și instrumente pentru a contracara încercările de a pune în aplicare planurile agresive ale Pentagonului. Experții militari interni au în vedere și dezvoltă în mod activ o formă promițătoare de utilizare strategică a Forțelor Armate Ruse: operarea forțelor strategice de descurajare”, scrie în acel articol.

Printre obiectivele noii operațiuni ale Rusiei se numără:

. respingerea unui atac aerospațial din partea Statelor Unite și a NATO, prevenind pierderea potențialului disuasiv al Federației Ruse în zonele de desfășurare;
. suprimarea sistemului american de apărare antirachetă și prevenirea pierderilor rusești în spațiul aerospațial peste cele permise;
. provocarea unor ‘daune inacceptabile’ agresorului cu ajutorul potențialului nuclear conservat al Federației Ruse.