După vizita președintelui american Joe Biden la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, reacțiile din Rusia nu au întârziat să apară din partea oficialilor de la Kremlin.

Washingtonul a contactat Moscova cu puțin timp înainte de vizita președintelui american Joe Biden în Ucraina. Lucru confirmat de către Dmitri Medvedev. Potrivit oficialilor ruși, „comunicarea obișnuită cu rușii a avut loc pentru a evita situațiile de conflict”. Astfel, părțile au încercat să evite calculele greșite care ar putea duce la un conflict între puterile nucleare.

Concret, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, lasă să se înțeleagă că vizita lui Joe Biden la Kiev s-a putut efectua numai „după ce a primit anterior garanții de securitate”.

„Biden a promis o mulțime de arme și a jurat credință regimului neo-nazist până în mormânt. Și, desigur, au existat vrăji reciproce despre victoria care avea să vină cu noi arme și un popor curajos. Și aici este important să rețineți că Occidentul livrează cu adevărat arme și bani Kievului destul de regulat. În cantități uriașe, permițând complexului militar-industrial al țărilor NATO să câștige bani și să fure arme pentru vânzare teroriștilor din întreaga lume”, a spus Dmitri Medvedev.

Medvedev: Oamenii nu sunt supuși nici bătrânului de peste ocean, nici bandei de dependenți de droguri cu Bankova
Dmitri Medvedev este unul dintre cei mai vocali oficiali de la Moscova atunci când vine vorba de răuboiul din Ucraina: „Cât despre oameni… Aici e mai complicat. Am vorbit recent cu imigranți din teritoriile ucrainene. Mi-au adus aminte de statistici simple. În 2001, populația Ucrainei, conform recensământului, era de aproximativ 48,5 milioane de oameni (luând în considerare cei care lucrau atunci în străinătate). Apoi, în 2014, Crimeea și Donbasul au căzut. Apoi a început invazia rusească și emigrația activă. Atât în ​​Europa, cât și în Rusia.

Potrivit diverșilor experți, un total de 15 până la 20 de milioane de oameni au plecat. Prin urmare, populația acelei formațiuni ciudate, care este cunoscută sub numele de periferie, este în prezent de 20-25 de milioane de oameni, nu mai mult. Și tinde să se micșoreze. Deci tancurile și obuzele sunt importante, desigur. Dar oamenii sunt cu siguranță mai importanți. Și nu sunt supuși nici bătrânului de peste ocean, nici bandei de dependenți de droguri cu Bankova. Plecarea lor în masă este răspunsul la întrebarea cui îi aparține viitorul”, a mai spus Medvedev.

Acesta este un pas provocator din partea lui Biden

Președintele rus Vladimir Putin va lua act de demersul provocator al președintelui american Joe Biden, care a sosit luni la Kiev, atunci când va rostit discursul său la Adunarea Federală pe 21 februarie, a declarat directorul adjunct al Institutului Țărilor CSI, Vladimir Zharikhin, unui corespondent TASS, luni.

„Acesta este un pas provocator din partea lui Biden. Mi se pare că se îndreaptă spre o și mai mare exacerbare a relațiilor. Și cred că comportamentul său de astăzi va fi luat în considerare atunci când discursul va fi rostit de președintele rus”, el a spus.

Expertul a afirmat că liderul american a vizitat în mod deliberat capitala Ucrainei cu o zi înainte de discursul lui Putin: „Acesta este un act provocator, ca și cum ar presupune un răspuns indirect al Rusiei. El l-a provocat pe Putin cu acesta”, a spus Zharikhin, adăugând: „Cred că va primi un răspuns”, informează tass.com.