Spațiul limitat poate fi o provocare în amenajarea unei bucătării, dar când încăperea are și o formă dificilă, deja pare imposibil să găsești o soluție pentru a o face funcțională.
Pentru a crea iluzia de spațiu într-o încăpere îngrămădită, trebuie să ai un pic de imaginație și viziune, de aceea, am adunat, mai jos, câteva idei de amenajare pentru bucătării mici și înguste.
1. Folosește peretele cu fereastra pentru extra spațiu de depozitare
În loc să-l „astupi” cu un corp suspendat de depozitare pentru că simți nevoia să creezi cât mai multe astfel de spații, poți amplasa depozitarea fix dedesubtul geamului.
2. Mărește vizual spațiul cu oglinzi pe post de antistrop
Antistropul făcut din oglinzi, ce pare că lărgește vizual încăperea, este o alegere perfectă pentru a reda luminiozitatea acesteia.
3. Nu încărca spațiul cu prea multe detalii și piese de mobilier
Probabil una dintre cele mai bune idei de amenajare pentru bucătării mici și înguste e să nu segmentezi vizual încăperea și deci să încastrezi electrocasnicele. Simplifică totul până în punctul în care renunți la mânerele pentru mobilier în favoarea unor fante invizibile.
4. Concentrează toată mobila pe un singur perete
În funcție de dimensiuni, unele idei de amenajare pentru bucătăriile mici și înguste presupun amplasarea mobilei pe un singur perete. Astfel, păstrezi un loc confortabil de trecere și maximizezi depozitarea din corpurile de jos.
5. Alege fronturi care să reflecte lumina și mizează pe contraste
Ceramica nu e singurul element care poate reflecta lumina într-o bucătărie mică. Dacă alegi fronturi lucioase, poți obține același efect.
Dacă ideea organizării unei bucătării mici te copleșește, sfatul nostru este să iei o pauză și să îți cauți inspirația în mai multe locuri sau să apelezi la ajutorul unui specialist care îți poate concepe un design exact pe placul tău.
Citește și: Sfaturi pentru amenajarea unei băi moderne
Articolul Sfaturi pentru amenajarea unei bucătării mici apare prima dată în Casoteca.