Press "Enter" to skip to content

Vrei sa afli ce stie Google despre tine?

Anunt

[sociallocker id=”1280″]
Google a oferit utilizatorilor Chrome o caracteristica interesanta dar cu implicatii mari.  Acum iti poti descarca istoricul cautarilor  . Poate parea putin prostesc – sau chiar infricosator –  sa descarci un fisier masiv care sa contina tot ceea ce ai cautat pe Google de cand ai istoricul web activ in setari. Aceasta lista reprezinta un fel de ”tras cu ochiul” din partea Google si cum te vede acesta.

Pentru a descarca istoricul cautarilor, mergi pe pagina Web & Activity din contul tau Google, apasa pe meniul din coltul dreapta sus si selecteaza „download” .

Google te va avertiza cu o fereastra de tip pop up sa nu descarci acest continut pe un computer public ci doar pe computerul personal .

Google se foloseste de istoricul cautarilor tale pentru a putea sa :

– iti trimita reclame personalizate

istoricgoogle
https://pixabay.com/en/work-typing-computer-notebook-731198/

– Google chiar incearca sa isi faca o parere despre cine esti, bazat pe ceea ce ai cautat pe internet si chiar daca de multe ori se poate insela in a ghici ce fel de persoana esti , tot are o idee foarte bine conturata despre dorintele si obiceiurile tale.

De asemenea si Facebook ofera utilizatorilor sai optiunea de a descarca arhiva istorica a profilului personal .

Anunt

Ce trebuie retinut este faptul ca desi poate parea amuzant sa te uiti la aceste date despre tine din trecut, ar trebui sa fim de fapt speriati de cata informatie lasam in urma noastra de fiecare data cand utilizam internetul.

Anunt

Surse: www.fastcompany.com, Via Fark
[/sociallocker]

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *