Stirile Zilei

ROMANIA din nou pe HARTA RUSINII ! MINISTERUL MEDIULUI doreste impuscarea a 1700 de animale protejate de lege!

Anunt

Ordinul ministerial aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, propune împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate. Pe lângă urși și lupi, este vorba și de împușcarea a 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de această specie.

Organizația nonguvernamentală World Wide Fund România acuză Ministerul Mediului că a propus împușcarea a 1691 de animale sălbatice strict protejate de lege, în baza unui ordin de ministru care s-a aflat în dezbatere publică până la finalul lunii septembrie.

Anunt

”Vânătoarea va fi singura alternativă de control a conflictului dintre om și animalele sălbatice, dacă ordinul ministerial aflat în dezbatere publică până vineri, 30 septembrie, va trece mai departe. Și asta în condițiile în care cotele stabilite de autorități se bazează pe un studiu care propune împușcarea a 68 de râși și 474 de pisici sălbatice, fără să existe înregistrate pagube cauzate de aceste specii. Autoritățile nu propun nicio alternativă la vânătoare, cum ar fi implementarea de măsuri de prevenire a conflictelor cu animalele sălbatice, câini la stână, garduri electrice, repelente etc. Nici măcar sistemul de compensații, existent în acest moment, nu funcționează eficient”, se arată în comunicatul WWF.
WWF România a arătat că un sistem de raportare și administrare în care vânătorii numără, gestionează, împușcă și fac profit de pe urma animalelor sălbatice va genera erori grave, având în vedere că toate pârghiile de control se concentrează în mâna celor care au și un interes direct.
ursi-fauna
”Observațiile noastre din teren au arătat că estimările gestionarilor de fonduri cinegetice sunt mult supraevaluate. Mai mult, odată confruntate estimările oficiale cu cele realizate de WWF, mai multe fonduri de vânătoare și-au redus dramatic efectivele raportate, în unele cazuri ajungând la cifre de cinci ori mai mici decât cele raportate inițial”
, se mai arată în comunicat.

Anunt

Fiecare putin cate putin putem face ceva pentru aceste animale carora tot ei le-au distrus padurile si hrana. Poti salva 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice.
Trimite si tu aceasta scrisoare catre Ministerul Mediului pana joi seara la adresele:

srp@mmediu.ro
nicolae.manta@mmediu.ro
telefon 021 4089543

Semneaza petitia

Sursa: mai multe aici tribuna.ro si agentgreen via facebook.com , foto ordodoxia.rol.ro
loading...

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Disclaimer

Toate articolele de pe acest blog au un rol informativ (şi eventual de divertisment) şi in niciun caz nu ţin locul unor consultatii medicale sau psihologice. Va rugam sa va adresati unui medic competent.

Copyright © 2018 Romania Informata

To Top