Stirile Zilei

Lege fara precedent! Romanii fara 10 clase nu vor mai putea obtine carnetul de sofer!

Anunt

O noua lege care va intra in vigoare foarte curand, cetatenii romanii sub 10 clase nu vor mai avea dreptul sa dea examenul pentru permisul de conducere, relateaza incont.stirileprotv.ro.

De asemenea, guvernul romaniei va interzice si detectoarele ale aparatelor radar, va permite soferilor romanii sa conduca masina fara permis pe anumite zone de drumuri, cu un insotitor si la o ora speciala, de asemenea, va creste taxele pentru proprietarul masini, si va trebui sa aiba neaparat 10 clase pentru a detine un permis.

In paralel, va fi introdus si „permisul provizoriu de conducere”, premergator obtinerii permisului auto si valabil numai pe teritoriul Romaniei, cu anumite restrictii pentru sofer.

Anunt

Guvernul: „va interzice folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar, ca masura impotriva „agresivitatii rutiere”, va introduce obligativitatea permisului de conducere pentru mopede, va reduce durata de valabilitate a permisului auto de la anumite varste, va interzice accesul pe drumurile publice a vehiculelor de tipATV, cu exceptia drumurilor comunale, si va impune finalizarea invatamantului minim obligatoriu pentru obtinerea permisului de conducere”.
permis-conducere
Pentru „cresterea gradului de intransigenta” a legii in cazul vehiculelor care circula cu viteza mai mare decat cea legala, vor fi majorate gradual, in functie de cuantumul vitezei, atat durata de suspendare a permisului, cat si cuantumul amenzii, iar soferii care vor sa beneficieze de reducerea duratei de suspendare a permisului vor putea opta pentru programe de reabilitare comportamentala/consiliere psihologica, pentru cursuri de conducere defensiva/preventiva sau pentru efectuarea in spitale a unui „stagiu de asistare a victimelor accidentelor rutiere”.

Cresterea progresiva a taxelor pentru detinerea mai multor autovehicule necomerciale, introducerea „taxelor pe congestie” si reducerea taxelor pentru autovehiculele folosite in comun prin sistemul „car-sharing” (pentru reducerea ponderii transportului motorizat individual), inchirierea cu ora din puncte fixe a vehiculelor, imbunatatirea evaluarii psihologice a candidatilor pentru obtinerea permisului auto, a sistemului de criterii la examinarea pentru acordarea permisului de conducere si a „capacitatii de supraveghere si impunere a legii”prin intermediul sistemelor de supraveghere video, cresterea gradului de incasare a amenzilor, promovarea transportului public si a celui nemotorizat cu”descurajarea” transportului motorizat individual, introducerea inspectiei tehnice de siguranta pentru repunerea in circulatie a vehiculelor implicate in accidenterutiere, crearea instantelor judecatoresti specializate pentru domeniul circulatiei rutiere cu scopul reducerii duratei de solutionare a dosarelor, achizitia de noi elicoptere, descurajarea furtului elementelor de semnalizare rutiera prin folosirea unor materiale „nevalorificabile”, dar si modificarea „formatului de prezentare” a stirilor legate de accidentele rutiere sunt alte masuri avute in vedere pentru perioada urmatoare.

„In momentul actual, estimarea pierderilor economice si sociale cauzate de accidentele rutiere ne indica o valoare de aproximativ 1,5% din Produsul Intern Brut”, se arata in acelasi document.

Anunt

Surse : xclusiv24.net, incont.stirileprotv.ro, onlinepeulita.com, foto vrancea24.ro

loading...

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Disclaimer

Toate articolele de pe acest blog au un rol informativ (şi eventual de divertisment) şi in niciun caz nu ţin locul unor consultatii medicale sau psihologice. Va rugam sa va adresati unui medic competent.

Copyright © 2018 Romania Informata

To Top