Sanatate

De ce apare senzatia de Nod in Gat si cum sa scapi de ea

Anunt

Nod în gât – senzaţie de constricţie la nivelul gâtului, ce poate să apară spontan, fără legătură cu ingerarea unor alimente. Nod în gât este mai exact, termenul utilizat atunci când o persoană simte o apăsare, o strangulare în partea posterioară a gâtului, deşi – la examinare – nu este relevată nici o formaţiune în gât care să împiedice procesul de deglutiţie.

Senzaţia de nod în gât mai este numită în termeni medicali şi globus pharyngeus. Afecţiunea a mai purtat şi denumirea de globus hystericus, atunci când se credea că simptomele ei au legătură cu o boală psihiatrică.

De obicei, nu este prezentă şi senzaţia de durere în gât. Cei mai mulţi oameni observă senzaţia de nod în gât atunci când înghit în sec, când îşi înghit saliva.

Nodul în gât este o afecţiune des întâlnită, dar nu există încă studii de încredere, actualizate, care să ofere numărul exact al oamenilor afectaţi.

Aproximativ o persoană din 20 s-au adresat unui medic specialist ORL din cauza senzaţiei de nod în gât. Afectează în mod egal femeile şi bărbaţii.

Cel mai des afectaţi sunt oamenii de vârstă mijlocie, însă asta nu este totuşi o regulă.

Cauze:

– stres

– emoţii

Anunt

– panică

– nevroze

– anumite medicamente (antihipertensive, antihistaminice)

– viroze

– gripă

– afecţiuni ale glandei tiroide

Tratament naturist pentru nod în gât

acupunctură
reflexoterapie
kinetoterapie
masaj terapeutic şi de relaxare

Păducel

Anunt

– infuzie din 1 linguriţă de plantă (flori, frunze, fructe) la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se consumă 2 căni pe zi, pe termen lung
tinctură: se iau câte 25 de picături de 3 ori pe zi, după mesele principale

Valeriană

– tinctură din rădăcină: se iau câte 10 picături de 2 ori pe zi, timp îndelungat

sursa: mai multe pe libertateapentrufemei.ro si suntsanatoasa.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

loading...

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Disclaimer

Toate articolele de pe acest blog au un rol informativ (şi eventual de divertisment) şi in niciun caz nu ţin locul unor consultatii medicale sau psihologice. Va rugam sa va adresati unui medic competent.

Copyright © 2018 Romania Informata

To Top