Sanatate

Avertizare! Tulpina virulenta de E.Coli descoperita in produse de carne si cascaval

Anunt

Inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au descoperit mai multe produse care contineau Escherichia Coli verotoxigena, adica tulpina virulenta a bacteriei, vinovata de moartea, în primavara, a trei bebelusi si îmbolnavirea a peste 150. Din fericire, în judetele mentionate nu au fost raportate, deocamdata, cazuri de boala diareica acuta sau de sindrom hemolitic uremic, scrie sanatate.bzi.ro.

„Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile în care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute în Planul National de Control”, adica marfurile au fost retrase de pe piata si distruse, spatiile în care acestea erau vandute urmeaza sa fie igienizate, iar patronii au fost amendati.
tuplina-e-coli
Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, de la 16 mai de cand a fost lansat Planul National de Control, în urma scandalului bebelusilor îmbolnaviti de E.coli, au fost efectuate 1.193 de probe, din care buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena într-un numar de 62 de probe.

Planul National de Control se va încheia la 31 decembrie 2016.

Anunt

La începutul anului, trei bebelusi din Arges si-au pierdut viata din cauza unei complicatii date de infectarea cu o tulpina virulenta a E.coli. Alti peste 150 au trecut prin spitale cu boala diareica acuta.

Anunt

Sursa: sanatate.bzi.ro, foto evz.ro si radioresita.ro

loading...

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Disclaimer

Toate articolele de pe acest blog au un rol informativ (şi eventual de divertisment) şi in niciun caz nu ţin locul unor consultatii medicale sau psihologice. Va rugam sa va adresati unui medic competent.

Copyright © 2018 Romania Informata

To Top