Press "Enter" to skip to content

Avertizare! Tulpina virulenta de E.Coli descoperita in produse de carne si cascaval

Anunt

Inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au descoperit mai multe produse care contineau Escherichia Coli verotoxigena, adica tulpina virulenta a bacteriei, vinovata de moartea, în primavara, a trei bebelusi si îmbolnavirea a peste 150. Din fericire, în judetele mentionate nu au fost raportate, deocamdata, cazuri de boala diareica acuta sau de sindrom hemolitic uremic, scrie sanatate.bzi.ro.

„Ca urmare, Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, au efectuat controale oficiale la unitatile în care s-a depistat si comercializat produsele incriminate si au dispus masurile prevazute în Planul National de Control”, adica marfurile au fost retrase de pe piata si distruse, spatiile în care acestea erau vandute urmeaza sa fie igienizate, iar patronii au fost amendati.
tuplina-e-coli
Potrivit raportului Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara, de la 16 mai de cand a fost lansat Planul National de Control, în urma scandalului bebelusilor îmbolnaviti de E.coli, au fost efectuate 1.193 de probe, din care buletinele de analiza au confirmat prezenta Escherichiei Coli verotoxigena într-un numar de 62 de probe.

Planul National de Control se va încheia la 31 decembrie 2016.

La începutul anului, trei bebelusi din Arges si-au pierdut viata din cauza unei complicatii date de infectarea cu o tulpina virulenta a E.coli. Alti peste 150 au trecut prin spitale cu boala diareica acuta.

Anunt
Anunt

Sursa: sanatate.bzi.ro, foto evz.ro si radioresita.ro

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *